Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Majonezy wegańskie cieszą się uznaniem nie tylko wśród osób...
fot. kuppa_rock/Getty Images

Czym zastąpić tradycyjny majonez? Przedstawiamy jego lżejsze zamienniki. Sprawdź, których produktów możesz użyć do potraw zamiast majonezu

Majonez wegański

Majonezy wegańskie cieszą się uznaniem nie tylko wśród osób na diecie roślinnej, ale również tych, którzy starają się dbać o linię. Dlaczego? Taki produkt najczęściej produkowany jest na bazie naturalnych składników, w tym oleju rzepakowego oraz białka roślinnego. Zazwyczaj nie zawiera żółtek, dzięki czemu nie stanowi źródła cholesterolu.

Porcja 100 g majonezu roślinnego zwiększa kaloryczność dania o ok. 250-300 kcal, jednak jest to o 450-500 kcal mniej, niż w przypadku tradycyjnego majonezu.

Zobacz również

Nowy obelisk upamiętniający Protazego Wnorowskiego w Krasnymstawie

Nowy obelisk upamiętniający Protazego Wnorowskiego w Krasnymstawie

Mł. bryg. Jacek Rochowiak Komendantem Powiatowym Państwowej Straży Pożarnej

Mł. bryg. Jacek Rochowiak Komendantem Powiatowym Państwowej Straży Pożarnej

Polecamy

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie