MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny, które zbierzesz w grudniu. Możesz je zjeść. Nie cała przyroda zasypia na zimę, szukaj tego w okolicy

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Nie uszanował prywatnego ani świętego. Grozi mu nawet pięć lat za kratami

Nie uszanował prywatnego ani świętego. Grozi mu nawet pięć lat za kratami

Yaman chce poznać prawdę o zbrodniach İkbal. Jego wrogowie biorą na cel Seher!

Yaman chce poznać prawdę o zbrodniach İkbal. Jego wrogowie biorą na cel Seher!

Polecamy

Najlepsza maść na siniaki, stłuczenia i krwiaki. Kosztuje grosze i działa cuda

Najlepsza maść na siniaki, stłuczenia i krwiaki. Kosztuje grosze i działa cuda

Leciutki suflet czekoladowy. Upiecz luksusowy deser na rodzinne spotkanie

HIT DNIA
Leciutki suflet czekoladowy. Upiecz luksusowy deser na rodzinne spotkanie

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!