Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Miękkie, pyszne pyzy...
fot. fot. pixabay

Pomysł na obiad. Przepisy na proste obiady z tego, co jest w domu. TOP 12 przepisów naszych Czytelników

Miękkie, pyszne pyzy

Składniki
ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków
szklanka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki sypkiego grysiku
mleko do zarobienia ciasta

Wykonanie
Ziemniaki zemleć w maszynce, dodać mąkę ziemniaczaną, sypki grysik i tyle mleka, ile przyjmie ciasto. Formować krążki, na środek nałożyć jakikolwiek farsz: mięsny, grzybowy, itp., lub owoce i formować pyzy. Można również nie dawać farszu. Pyzy gotować w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Ugotowane polać masłem z bułką tartą.
Przepis Barbary Stachurskiej

Zobacz również

Wieczerza Paschalna i obrzęd obmycia nóg w Bazylice Mniejsze w SieradzuZDJĘCIA

NOWE
Wieczerza Paschalna i obrzęd obmycia nóg w Bazylice Mniejsze w SieradzuZDJĘCIA

Policjanci z Człuchowa zatrzymali dwoje posiadaczy znacznej ilości narkotyków

Policjanci z Człuchowa zatrzymali dwoje posiadaczy znacznej ilości narkotyków

Polecamy

I wszystko jasne. Tyle jajek możemy zjeść przez cały tydzień. Poznaj opinię eksperta

I wszystko jasne. Tyle jajek możemy zjeść przez cały tydzień. Poznaj opinię eksperta

Jak długo trzeba odczekać po wypiciu alkoholu, żeby móc prowadzić samochód?

Jak długo trzeba odczekać po wypiciu alkoholu, żeby móc prowadzić samochód?

Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?

Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?