Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa wielkanocna (KGW Rymanów)

Składniki:  3 litry...
fot. Archiwum Nowin

Wielkanoc na stołach. Obowiązkowo babki, żur z kiełbasą i jajka. Sprawdzone przepisy od pań z kół gospodyń wiejskich

Zupa wielkanocna (KGW Rymanów)Składniki: 3 litry serwatki, 40 dag boczku wędzonego gotowanego, 60 dag szynki gotowanej, 50 dag kiełbasy wiejskiej, 7 jaj, słoiczek surowego tartego chrzanu (0,33). Wykonanie: Serwatkę zagotować, dodać chrzan ze słoiczka. Wędliny pokroić w średnią kostkę. Boczek gotować przez ok. 5 minut, cały czas mieszając. Następnie dodać do niego szynkę i kiełbasę i dalej gotować na wolnym ogniu. Odlać 1 litry wywaru, wbić i rozkłócić jajka, a następnie wlać do zupy i zagotować. US

Zobacz również

Hokejowa kadra na mistrzostwa świata. Jest dwóch zawodników z małopolskich klubów

Hokejowa kadra na mistrzostwa świata. Jest dwóch zawodników z małopolskich klubów

Konfederacja z Radomia idzie do Parlamentu Europejskiego. Znamy kandydatów [FOTO]

Konfederacja z Radomia idzie do Parlamentu Europejskiego. Znamy kandydatów [FOTO]

Polecamy

Apetyczne lody bakaliowe na wyciągnięcie ręki. Możesz je zrobić w domu

Apetyczne lody bakaliowe na wyciągnięcie ręki. Możesz je zrobić w domu

Masz astmę? To wyzwala napady duszności. Sprawdź i uważaj!

Masz astmę? To wyzwala napady duszności. Sprawdź i uważaj!

Jakie były tematy rozprawek na maturze z polskiego? Sprawdź

Jakie były tematy rozprawek na maturze z polskiego? Sprawdź