Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Czujka dymu uratowała życie mieszkańcom jednego z bloków w Augustowie

Czujka dymu uratowała życie mieszkańcom jednego z bloków w Augustowie

Nastoletnie finalistki Miss Województwa Wielkopolskiego osłaniają kulisy konkursu!

Nastoletnie finalistki Miss Województwa Wielkopolskiego osłaniają kulisy konkursu!

Polecamy

W Rzeszowie powstanie nowy żłobek. Znajdzie w nim miejsce 190 maluchów

W Rzeszowie powstanie nowy żłobek. Znajdzie w nim miejsce 190 maluchów

Szukamy śladów powstania styczniowego w Rzeszowie

Szukamy śladów powstania styczniowego w Rzeszowie

Akcja zalesiaMY w Świeciu. Urzędnicy i radni sadzili drzewa. Zobacz wideo

Akcja zalesiaMY w Świeciu. Urzędnicy i radni sadzili drzewa. Zobacz wideo