Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zobacz, jak w Bukowcu wyrabia się najlepsze bieszczadzkie sery. Smakują i wyglądają rewelacyjnie [ZDJĘCIA]

Dorota Mękarska
Dorota Mękarska
Warsztaty serowarskie w Bukowcu.
Warsztaty serowarskie w Bukowcu. Dorota Mękarska
Dzisiaj w Zagrodzie Edukacyjnej Bożeny Wisły w Bukowcu, znanej i nagradzanej bieszczadzkiej serowarki, odbyły się warsztaty wyrabiania sera podpuszczkowego. Patrząc na uczestników warsztatów, wydaje się, że jest to dziecinnie łatwe, ale wcale tak nie jest.

Do Bukowca przyjechały dzieci i ich rodzice ze Stowarzyszenia Centrum Promocji Rozwoju Wsi w Rączynie w gminie Kańczuga.

– Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich połączonych z wyjazdem studyjnym nad Jezioro Solińskie i wizytą w Parku Tematycznym PKL w Solinie – mówi Adam Lewandowski, prezes stowarzyszenia. – Chcemy promować i pokazywać produkty ekologiczne, z tej racji, że jako stowarzyszenie też prowadzimy działalność ekologiczną i promujemy nasz region i ziemię podkarpacką.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Zobacz, jak w Bukowcu wyrabia się najlepsze bieszczadzkie sery. Smakują i wyglądają rewelacyjnie [ZDJĘCIA] - Nowiny

Wróć na sanok.naszemiasto.pl Nasze Miasto