Koło w Wujskiem liczy sobie już pół wieku. Działa bardzo prężnie, rozsławiając kuchnię z podsanockich wsi w całej Polsce. Gospodynie z Wujskiego zajmują się nie tylko propagowaniem regionalnej kuchni, ale także kultury. Biorą co roku udział w konkursie na najpiękniejszą palnę wielkanocna, organizowanym przez Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku, natomiast smakołyki przygotowane przez gospodynie z Wujskiego można skosztować na wielu festynach, jarmarkach i podczas wydarzeń związanych ze świętami Bożego Narodzenia czy Wielkanocnymi. Podczas ostatniej wystawy pt. Tradycje świąt Bożego Narodzenia, zdradziły nam, co najlepiej ugotować na święta.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?